lauantai 1. maaliskuuta 2014

Häidemme pihistys ja panostus

Kuten varmaan jokaisella hääparilla, budjetti on aiheuttanut meilläkin päänvaivaa. Täysin selvillä se ei ole vieläkään. Olemme yrittäneet miettiä harkiten, mutta kuitenkin niin että häistä tulee meidän näköiset ja unelmiemme häät, vaikka jostakin jouduttaisiinkin nipistämään. Alusta alkaen oli selvää, että mikäli säästöt eivät yksinkertaisesti riitä, on siirrettävä hääpäivää vuodella tai usemmallakin. Häät ovat meille elämämme tärkein juhla ja siihen panostetaan. Tehdään kaikki siis viimeisen päälle, ei sinne päin. Kuitenkin järki mukana!

Alusta alkaen oli myös selvää, että maksamme häämme itse. Molempien vanhemmilta on tietysti pieniä avustuksia saatu, kun ovat vaatineet niitä saada meille antaa. Kuitenkin suuret hankinnat maksetaan omasta pussista.

Missä me sitten panostetaan ja missä on varaa vähän pihistää.

PANOSTETAAN

- Juhlapaikka: Juhlapaikka luo tunnelman ja meille on tärkeää että paikka on visuaalisesti kaunis. Myös sijainti on ollut ratkaisevassa osassa. Kun on aika paljastaa juhlapaikkamme niin saattepa nähdä onnistuiko yhdistää molemmat asiat.

- Ruoka / Tarjoilu: Haluamme tarjota vieraillemme herkullista ja laadukasta ruokaa. Hyvästä ruoasta ei siis tingitä.

- Valokuvaus: Kuvat ovat meille tärkeitä ja kauniiden kuvien kautta saamme palata tuohon tärkeään päivään vielä monesti. Dokumentaarinen kuvaus on siis ehdoton, samoin ammattilainen kameran takana. Valokuvaajia on tutkittu ja vertailtu, tarjouksia pyydelty. Kuvaaja tulee mukaamme aamun valmistautumisesta lähtienillan viimeisiin ohjelmanumeroihin.

- Hääpuku: Päivä jolloin morsian saa pukeutua prinsessaksi. Puvun täytyy olla juuri se oikea!

- Kutsut: Teetetään suunnittelijalla ja painatetaan valmiiksi.Haluamme viimeistellyt printtimateriaalit myös itse juhlaan. Säästetään aikaa ja hermoja!

- Somistus: Somistukseen panostetaan ja se tehdään harkiten. Haluamme että juhlapaikka on tunnelmaltaan kaunis.

- Musiikki: Hyvää musiikkia!


PIHISTYS

- Hääauto: Ei tarvita välttämättä sen ihmeellisempää hääautoa

- Sormukset: Sulhaselle ei tule uutta sormusta

- Miehen puku: Tavallaan pihistys, ostetaan omaksi sellainen, jolle tulee tarvetta myöhemminkin.

- Hotelliyö: Tällä hetkellä vietetään häitä edeltävä yö kotona

- Kengät yms. asusteet: Hankitaan siten, että käyttöä myös tulevaisuudessa.




2 kommenttia:

  1. Meillä tuo pihistys-panostus -lista näyttää kutakuinkin samanlaiselta!
    Panostetaan moniin isoihin, juhlan onnistumisen kannalta ratkaiseviin asioihin, mm. paikkaan, ruokaan ja musiikkiin. Vähemmän tärkeitä ovatkin sitten esim. morsiamen kengät (jotka eivät näy helman alta), hääauto ja hääyöhotelli..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikuttaa todellakin samanlaiselta listalta, kuin meidän.. toki yllätyksiä voi viela matkan varrella tulla, mutta tärkeimmät on ainakin saatu toteutettua, kaikki muu mahdollinen on vaan sitten plussaa :)

      Poista